prijevoz_1

DRAGANIĆ – Karlovački Autotransport odlučio je od danas, prvoga srpnja ukinuti sve vozne linije na pravcima Karlovac – Draganić – Krašić – Pribić te Karlovac – Draganić – Jastrebarsko ukoliko općine Draganić i Krašić te Grad Jastrebarsko ne sufinanciraju vozne linije u iznosima koje je Autotransport odredio. Na sreću putnika, osnosno oko 15 tisuća stanovnika tih mjesta, do toga danas nije došlo.

Načelnik općine Draganić Josip Tomačić smatra da je ultimativan i nepopustljiv stav karlovačke prijevozničke tvrtke neprihvatljiv kao niti predloženi iznosi subvencija. Stoga je danas održan sastanak predstavnika Autotransporta, gradova Karlovca i Jastrebarskog i općina Draganić, Krašić i Žumberak u cilju pronalaženja rješenja. Svi su se odazvali osim predstavnika Autotransporta koji se nešto više od sat vremena prije početka jutrošnjeg skupa u Draganiću oglasio pisanim očitovanjem kojega je potpisao direktor Davor Vidmar. Obrazložio je, uz ostalo, kako nema običaj nazočiti sastancima za koje nema dnevnog reda niti prijedloga mogućih zaključaka, a k tome bez njihove suglasnosti pozvani su i predstavnici medija. Ovo je u telefonskom razgovoru komentirao načelnik općine Draganić Josip Tomačić:

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/prijevoz_1.mp3}

Načelnik općine Draganić misli kako su u Autotransportu odustali od bilo kakve mogućnosti zajedničke komunikacije ali se ipak nada kako će se ta tvrtka u dogledno vrijeme očitovati. A što se tiče navedenih autobusnih linija, Autotransport ih ne može jednostrano ukinuti.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/prijevoz_2.mp3}

Vodstvo općine Draganić ne bi željelo da za prijevoznika dođe neka druga tvrtka, ali niti da dođe do možebitnih neželjenih scena. Ponudili su Autotransportu za reducirane linije, a to su one u dva ljetna mjeseca kada nema prijevoza učenika, subvenciju od 10 tisuća kuna, a to je 500 najskupljih karata na našoj liniji, dodaje Tomačić. No, Autotransport traži za dva mjeseca subvenciju od 25 tisuća kuna, a takav iznos draganićka općina smatra nerealnim. Za sve vrste daljnjih razgovora su spremni, zaključuje načelnik Draganića Josip Tomačić.