otplata_1

KARLOVAC – Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Božidar Pankretić, generalni direktor Hrvatskih voda Jadranko Husarić i direktor tvrtke Vodovod i kanalizacija Ivan Mrzljak potpisali su danas Sporazum o sufinanciranju otplate kredita Europske banke za obnovu i razvoj u sklopu projekta izgradnje pročistača otpadnih voda grada Karlovca. Naime, u svibnju ove godine Vlada je odobrila pomoć Gradu Karlovcu za otplatu navedenog kredita u iznosu od 53 milijuna kuna.

Goste u Maloj vijećnici pozdravio je gradonačelnik Damir Jelić koji je naglasio važnost velike pomoći koju Vlada pa i čitava Hrvatska, pruža građanima Karlovca i Duge Rese. Korist će imati i grad Sisak.

 {denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/otplata_1.mp3}

Prvi čovjek Hrvatskih voda Jadaranko Husarić istaknuo je kako se ovim sporazumom okončava financiranje sistema za pročišćavanje otpadnih voda za Karlovac i Dugu Resu.

 {denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/otplata_2.mp3}

Potpredsjednik hrvatske Vlade i njezin ministar Božidar Pankretić podsjetio je kako je prije nekoliko mjeseci u Karlovcu potpisan ugovor vrijedan pet milijuna i 300 tisuća kuna a to je bila pomoć obećana Karlovcu za sustav pročišćavanja otpadnih voda. Niti grad niti njegova tvrtka Vodovod i kanalizacija ne bi sami mogli financijski izdržati taj projekt, ustvrdio je Pankretić.

 {denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/otplata_3.mp3}

Projekt izgradnje pročistača otpadnih voda dobro napreduje pa ćemo se svi zajedno naći kroz nekoliko mjeseci na njegovu otvorenju, zaključio je potpredsjednik Vlade Božidar Pankretić.

 

otplata_2