KABA

Dugoreški volonteri uredit će dvoranu

DUGA RESA – „Novi mjuzikl u staroj dvorani” naslov je novog projekta za mlade kojega je pokrenula grupa Vallis Colapis, a ovoga se puta provodi u Dugoj Resi. Naime, skupina mladih volontera iz Duge Rese želi urediti kazališnu dvoranu u svome gradu a to će učiniti i sredstvima dobivenim od Agencije za mobilnost i programe Europske unije u iznosu od 5.900 eura u okviru programa Mladi na djelu.

Milan Medić iz Centra za civilne inicijative rekao je kako je ovo još jedan projekt usmjeren prema mladoj populaciji u ruralnim zajednicama na sjeveru županije. Sredstva koja dobijemo nastojimo ravnomjerno usmjeriti u zajednice koje pokrivamo.

 {denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/valis_1.mp3}

Martina Tomić je voditeljica volonterske skupine i pojasnila je što se u Pučkom otvorenom učilištu u Dugoj Resi radi na plesnim radionicama u koje su uključeni mladi predškolske i školske dobi ali i stariji. Postoje pet godina, imaju pedesetak članova i ove godine nastoje ostvariti novi mjuzikl. Preduvjet za to je urediti dugorešku dvoranu.

 {denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/valis_2.mp3}

Da bi u tome uspjeli, treba proširiti pozornicu u dvorani, napominje ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta u Dugoj Resi Igor Črnugelj. Za pohvalu je inicijativa koja je krenula upravo od mladih.

 {denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/valis_3.mp3}

Stoga ravnatelj Črnugelj zahvaljuje dugoreškim mladim volonterima koji su pokrenuli i provode ovu inicijativu. Pored pozornice uredit će se i unutrašnjost dvorane.

 


omicron