Počinju 10. Stare seoske igre u Vrhovcu

OZALJ – U Vrhovcu se ovoga vikenda održavaju Stare seoske igre, manifestacija koja ima sada već desetogodišnju tradiciju, a koja je uvijek zanimljiva jer se na njoj mogu vidjeti pomalo zaboravljeni stari narodni običaji. Natjecatelji će se okušati u košnji trave, oštrenju kolca bez panja, žaganju drva, penjanju na drvo, skakanju u vreći, potezanju preko štapa, hodanju na štulama, potezanju konopa, dizanju stolice, nošenju kablice na glavi i plesu s jabukom na čelu, otkrila nam je Ljubica Guštin iz KUD-a Vrhovac, koji je organizator ove manifestacije.

Osim samih seoskih igara, najavljena je još jedna zanimljivost – izložba alata starih domaćih zanatlija po kojima mještani nose prezimena, a tu je izložba ručnih radova, vožnja kočijom, jahanje i nastup brojnih KUD-ova iz cijele Hrvatske.

Otvorenje manifestacije je u subotu u 15 sati, a takmičarski dio trajat će do 19 sati. U 20 sati započinju folklorni nastupi, a proglašenje pobjednika uz zabavni program najavljeno je za 22 sata. U nedjelju se program nastavlja svetom misom, foklornim progframom te nastavkom druženja uz zabavni program.

Ako još niste posjetili ovu manifestaciju, savjetujemo vam da taj propust svakako ispravite već ovog vikenda.