U Slunju ovog vikenda tradicionalni “Koranski susreti”

SLUNJ – U Slunju se ovih dana održava najveća godišnja manifestacija – Dani Grada Slunja.Slunjani time obilježavaju važnu obljetnicu; naime, njihov je grad u ovo vrijeme prije 16 godina, u sklopu akcije „Oluja”, oslobođen od okupatorskih snaga.

Sutra će u sklopu te manifestacije biti održana likovna kolonija u Lovačkom domu Slunjčica s početkom u 9 sati, a u 18 sati počinje motosusret i defile sudionika slunjskim ulicama. U 21 sat u vojarni Kneja počinje koncert rock grupa, a program se nastavlja i u nedjelju.

U nedjelju u gradskom parku na Trgu dr. Franje Tuđmana u 9 sati počinje izložba pasa, a u 13 sati na gradskom kupalištu počinju u tradicionalne igre na vodi “Koranski susreti”. Organizatori pozivaju zaninteresirane ekipe na prijavu za sudjelovanje, a prijaviti se možete još samo danas na porti Grada Slunja.

Samu 16. obljetnicu oslobođenja Slunjani će slaviti u subotu, 6. kolovoza, na datum kada je njihov grad 1995. godine oslobođen od okupacije.

Program Dana grada Slunja završit će dan kasnije, u nedjelju, 7. kolovoza, i to tradicionalnim izložbenim korzom na kojemu će nastupiti kulturno-umjetničke i sportske organizacije koje djeluju u ovom gradu.