KABA

DORH i MUP istražuju Toplanine ugovore

KARLOVAC – Državno odvjetništvo i policija istražuju ugovor između karlovačke Toplane i tvrtke SAACKE. Priopćili su to Domagoj Švegar i Vedran Puškarić iz Akcije Stop korupciji.

Kako napominju iz akcije, dok se bave ovim ugovorom u DORH-u i MUP-u ne istražuju ugovor između Toplane i tvrtke Karlšped d.o.o. Naime, na pitanje o ugovorima između Toplane i Karlšpeda, od Toplane su dobili odgovor da između tih tvrtki ne postoji niti je ikada postojao bilo kakav ugovor. Tim više zbunjuje činjenica da se prema istom odgovoru kod Toplane d.o.o. tvrtka Karlšped vodi kao dobavljač usluga i robe u vrijednosti od preko 5 milijuna kuna u razdoblju od 2006. do 2009. godine, ističu Švegar i Puškarić.

toplana_korupcija

Dodaju kako su od Toplane d.o.o. zatražili pojašnjenje na temelju čega su sklopljeni poslovi od preko 4 milijuna kuna tijekom 2006. godine, odnosno još gotovo milijun kuna tijekom 2007., ako ne postoje nikakvi ugovori između Toplane i Karlšpeda. Također ih interesira i da li je za nabavu robe i usluga u toj vrijednosti proveden i postupak javne nabave, s obzirom na to da je jedna od faktura dobavljaču Karlšped d.o.o. u 2006. godini iznosila nešto više od 3.300.000 kn.

Osim Toplane, u fokusu inicijative „Stop korupciji” je i projekt izgradnje željezničke stanice u Novom centru, u vezi čega su, kažu, zatražili opsežnu dokumentaciju od tvrtke HŽ Infrastruktura d.o.o.

Ples