Nikola Car u Kući slavnih taekwondoa

KARLOVAC –  Dugoreški dogradonačelnik Nikola Car primljen je u Kuću slavnih u taekwondou. Svečanost ovog velikog priznanja održana je u srcu taekwondoa, u Kukkiwonu u Južnoj Koreji. 

Car je iz ruku osnivača Taekwondo Hall of Fame Gerarda Robbinsa primio prestižno priznanje za uspješan rad u taekwondou, koje mu je nakon 40 godina neprekidnog rada u taekwondou, najveće priznanje dodjeljeno do sada.

Nikola Car počeo je svoju sportsku karijeru s borilačkim sportovima. Od djetinjstva je počeo trenirati boks u BK Velebit u Karlovcu, a 1970. godine počeo je trenirati taekwondo u TKD Karlovcu kod Miroslava Brežana. U to vrijeme kao borac postigao je niz zapaženih tezultata na domaćim i međunarodnim natjecanjima. 1980. godine otvorio je klub u Dugoj Resi i za taj klub kao aktivni natjecatelj osvaja 14 zlatnih 10 srebrnih i 15 brončanih medalja. Nikola Car je predsjednik taekwondo saveza Karlovačke Županije, te je jedna od važnih karika stvaranja taekwondoa kao olimpijskog sporta i na međunarodnom planu.

hall_1