ekobis_logo

  • September 8, 2011
  • Admin
  • 0

BIHAĆ – Na ovogodišnjem Međunarodnom ekološkom sajmu EKOBIS, koji danas započinje u Bihaću, predstavit će se i četiri tvrtke iz Karlovačker županije. To su tvrtka “Slovin Unique” iz Rastoka, koja se bavi turizmom i ugostiteljstvom, “Ka-eko” i “Interplan”, čija je djelatnost ekološki inženjering i uređaji za pročišćavanje voda, te Karlovačka pivovara. Sve četiri tvrtke izlagat će na zajedničkom štandu Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Karlovac.

Sajam EKOBIS je prodajno izložbenog karaktera, a program izlaganja obuhvaća proizvodnju hrane i pića, drvnoprerađivačku industriju, tekstilnu i kožarsku industriju, građevinarstvo i industriju građevinskog materijala, proizvodnju ekološke ambalaže, sustave za pročišćavanje voda, recikliranje otpada, eko-turizam, predstavljanje turističkih ponuda regija i ostalo.

Središnje događanje bit će Međunarodna konferencija o regionalnoj suradnji na temu „Voda kao izvor života”, na kojoj aktivno učešće planira i Županijska komora Karlovac, i to prezentacijom strategije razvoja vodooprskrbe i odvodnje u Karlovačkoj županiji, koju će održati stručnjak za ovu tematiku Krešimir Veble iz gradske tvrtke Vodovod i kanalizacija i predsjednik karlovačke komore Zlatko Kuzman.

Sajam EKOBIS trajat će do nedjelje, 11. rujna.