KABA

U studenome međunarodna konferencija

KARLOVAC – Karlovačka županija svojedobno je dobila najviše ocjene za projekt protiv nasilja u školama kojega je kandidirala na natječaj za Program cjeloživotnog učenja Agencije za mobilnost i programe EU. Podsjećamo kako je taj natječaj, uz ostalo, bio namjenjen razvijanju bilateralnih školskih partnerstava a nagrađeni projekt nastao je u suradnji s regijom Taurag u Litvi.

U Uredu karlovačkog župana danas su se okupili dožupan Ivan Banjavčić i gradonačelnik Karlovca Damir Jelić sa suradnicima te predstavnici nekoliko osnovnih škola iz Karlovca, Ogulina i Draganića, potom Dječjeg vrtića Karlovac i Udruge Carpe Diem kako bi u izravnoj video-vezi komunicirali sa litvanskim partnerima u projektu nazvanom “Violets in Schools” – Ljubičice u školama. Cilj toga projekta je pored ostalog i izrada priručnika o prevenciji nasilja u školama. Sadržavat će rezultate dvogodišnjeg rada stručnjaka i pedagoga kao i roditelja i djece sa konferencija i radionica u Litivi i Hrvatskoj. Prva takva međunarodna konferencija najavljena je za studeni u Hrvatskoj.

Karlovački dožupan Ivan Banjavčić podsjetio je na početak suradnje na projektu “Violets in Schools” koja je otpočela na inicijativu Upravnog odjela za Europske integracije i regionalnu suradnju županije.

 

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/violets_1.mp3}

Gradonačelnik Jelić je partnerima u Tauragu u Litvi putem video-veze poručio kako i grad Karlovac daje potporu ovom projektu. Ujedno je naglasio kako se on ostvaruje u trokutu kojega čine obitelj, škole te grad, županija i udruge civilnog društva.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/violets_2.mp3}

Sudionike video-konferencije u Karlovcu iz Tauraga uz ostale pozdravio je gradonačelnik toga litvanskog središta Prans Petrošius i njegovi suradnici. Istaknuli su kako će se u Litvi projekt “Violets in Schools” provoditi na sličan način kao i u Hrvatskoj.