ruksak-2

  • September 14, 2011
  • Admin
  • 0

 

XX PLANINARSKA ŠKOLA

Jedna od važnih aktivnosti našeg Društva su organiziranje i održavanje škola i tečajeva. Kao što znate u tijeku je 1. Mala planinarska škola „Klinci i klinceze” koju sufinancira i grad Karlovac u sklopu programa Karlovac – grad prijatelj djece. Naravno još uvijek nije kasno da se priključite.

U ponedjeljak 19. rujna ove godine započinje s radom XX planinarska škola za sve starije od 12 godina. Dakle neka vas ne brinu vaše godine. Uvijek ste dobrodošli. Škola traje osam tjedana. Praktični dio nastave u trajanju od 16 sati održat će se u prostorijama Društva, Strossmayerov trg 2, svakog ponedjeljka sa početkom u 19,00 sati. Praktični dio nastave održavat će se na našim planinarskim domovima, Kalvarija i Vodice u trajanju od 39 sati. Vježbe i treninzi iz tehnika penjanja održavat će se na našoj umjetnoj alpinističkoj školi u Školskoj sportskoj dvorani u trajanju od 8 sati.

Naravno otići ćemo na sedam atraktivnih izleta uključivo i trodnevni izlet na našem domu Vodice na Žumberku.

Tko zadovolji postavljene kriterije moći će pristupiti završnom ispitu. Svi polaznici koji uspješno završe planinarsku školu dobit će diplome Hrvatskog planinarskog saveza. Važno je znati da je planinarska škola uvjet za sve ostale specijalističke škole i tečajeve u organizaciji HPS-a.

Školski program je usklađen sa standardima UIAA (Međunarodna asocijacija nacionalnih saveza).
Predavači su instruktori, vodiči, alpinisti i speleolozi.

Prijavit se možete na sastancima Društva, u četvrtak u 19,30 sati ili jednostavno dođite u ponedjeljak na početak škole.

GOJZERICA

Ovog vikenda naše društvo pohodi Karlovačku obilaznicu koja spaja Samoborsko gorje sa Žumberačkom gorom. Obilaznica je svečano otvorena 1959. Godine i spada u red naših najstarijih obilaznica. Čitava obilaznica duga je 56 km i potrebno je dva dana za njen obilazak. Savjetujem da ne krenete na obilazak ukoliko niste sigurni u svoju spremnost. Prvog dana ide se od Japetića do doma na Vodicama cca 8 do 10 sati.

Drugi dan je predviđen za posjet Svetoj Geri preko sljemena i Ravne gore za što je potrebno oko 6 sati.

Bez obzira na to da li ste se odlučili ili ne pohoditi Karlovačku obilaznicu, uvijek ste dobro došli na naš dom Vodice. Ovog vikenda će biti iznimno veselo i živo. Uz sudionike pohoda po Karlovačkoj obilaznici na domu će biti polaznici Male planinarske škole na dvodnevnom izletu i vježbi.

Uz tradicionalni grah naše domarke Ane i još pokoje iznenađenje, obećavamo vam dobru zabavu i provod, a možda ostane i vremena za pokoji kraći izlet, a uvijek imate priliku priključiti se ekipi koja ide Karlovačkom obilaznicom.