Kiymali pide – turske pogačice s mesom

Sastojci:

tijesto
600 g brašna
40 g svježeg kvasca
300 ml mlijeka
50 ml ulja
sol

Nadjev:

350 g faširanog mesa
1 glavica crnog luka
1 svježa paprika
1 paradajz
peršin
sol
vegeta
paprika
papar
50 ml ulja

Priprema:

Rastopite kvasac u malo mlijeka.
Dodajte u preostalo, zagrijano, toplo mlijeko.
Zamijesite tijesto sa svim sastojcima.
Mjesite dok ne dobije srednju mekoću, po potrebi dodajte još malo brašna.
Ostavite da odstoji 1 sat.
Za nadjev, sitno narežite luk, papriku i paradajz i dodajte u faširano meso.
Dodajte začine i mješajte smjesu rukom 2 min.
Od tijesta napravite 12 kolačića.
Svaki kolačić pobrašnite malo i razvaljajte valjkom na veličine jedne prosječne pizze.
U većoj tavi rastopite malo maslaca sa malo ulja.
Pržite po 2 pogače u tavi sa obje strane.
Ostavite na kuhinjski papir, da upiju malo masnoću.

IZVOR: coolinarka.com