KABA

Otvorena izložba “Fotosofia”

KARLOVAC – Izložba digitalnih fotografija polaznika naprednog tečaja fotografija pod nazivom “Fotosofia” otvorena je sinoć u galeriji “Vjekoslav Karas” u nazočnosti brojnih posjetitelja ali i autora.

Tečaj od godine 2006. vodi poznati hrvatski fotograf Damir Hoyka, a godišnje ga pohađa 15 polaznika. Ove je godine završena šesta po redu “Fotosofia” kroz koju je prošlo 90 polaznika pa je Hoyka počeo razmišljati o retrospektivi dosadašnjih radova. Karlovačka galerija pokazala se kao dobar izbor.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/fotosofia_1.mp3}

“Fotosofia” je svakogodišnjni natječaj za samo 15 mjesta za koja se šalju radovi, pojašnjava Hoyka, i dodaje kako je zanimanje iznimno pa godišnje kandidira i stotinjak autora. Najteže je odabrati njih petnaest koji potom odlaze na takozvanu specijalističku obuku. Tu ostvaruju osam vježbi.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/fotosofia_2.mp3}

Imedika

Na izložbi u Karlovcu svaki autor predstavlja se sa jednim svojim uratkom. Među umjetničkim fotografima je i karlovčanka Lana Ćosić, inače glazbenica, koja je Hoykin seminar pohađala ove godine. Fotografom je postala iz čiste znatiželje.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/fotosofia_3.mp3}

Radovi sa “Fotosofie” mogu se u galeriji Vjekoslav Karas razgledati do kraja rujna.

 

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/fotosofia/*{/rokbox}

 


Ples