prva_knjiga

  • September 28, 2011
  • Admin
  • 0

KARLOVAC – “Spas u zadnji čas” Ree Purgar i “Stanovnik u čarobnom drvetu” Mije Krivokuće slikovnice su koje će su osvojile posebne nagrade Grada Karlovca, te će biti tiskane. Rea je učenica drugog, a Mia trećeg razreda osnovne škole Braća Seljan, a njihove slikovnice bile su najbolje među knjigama karlovačkih osnovaca u sklopu natječaja “Moja prva knjiga”.

“Moja prva knjiga” je državni natječaj za učenike osnovnih škola, pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Natječaj se sastoji u pisanju i ilustriranju vlastite priče, a najbolje dječje slikovnice se tiskaju.
U prošloj školskoj godini na natječaj su stigla 632 rada što je do sada najveći broj u sedam godina natječaja iz više od 150 škola iz svih dijelova Hrvatske, a 17 najboljih priča tiskano je u 10 slikovnica.

Ovaj projekt Centra za neohumanističke studije ostvaruje se pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, i uz podršku Grada Karlovca.

Nagrade najboljim malim piscima bit će dodijeljene na svečanosti koja će sutra biti održana u Gradskom kazalištu “Zorin dom”.

Na završnoj svečanosti natječaja nastupit će Dječji studio „Zorin doma” koji će izvesti baletnu predstavu na temelju priče Inje Munić iz Zagreba „Kod kuće je najljepše” koja je osvojila posebnu nagradu za maštovitu priču izabranu kao predložak za kazališnu predstavu. Na svečanosti će nastupiti i Plesni centar „Studio 23″ i Dječji zbor Cicibani.