KABA

Blagoslovljeni temelji nove crkve

TUŠILOVIĆ – Sisački biskup monsinjor Vlado Košić zazvao je danas Bojži blagoslov na gradilištu buduće filijalne crkve Svetog Ilije Proroka u Tušiloviću. U nazočnosti vjernika iz Tušilovića, crkvenih dostojanstvenika i predstavnika Grada Karlovca i županije, biskup Košić blagoslovio je temeljni kamen buduće crkve.

Misno slavlje na temeljima buduće Božje kuće koncelebrirali su dekani Ferdinand Vražić i Milan Pavlek, gvardijan franjevačkog samostana u Karlovcu pater Franjo Tomašević i župnik župe Sv. Antuna Padovanskog iz Vojnića Tomislav Jurić.

Radovi na temeljima nove crkve koje izvodi tvrtka Bišćan d.o.o. počeli su prije dvadesetak dana, a očekuje se da će zdanje biti pod krovom do kraja godine, kaže predsjednik Mjesnog odbora Tušilovića Stipe Adžaga. Nositelj investicije vrijedne 620 tisuća kuna je Sisačka biskupija uz donacije Karlovačke županije, grada Karlovca i mještana Tušilovića te mnogih dobročinitelja.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/crkva_tus_1.mp3}

Podaci kazuju kako posljednja izgrađena crkva u Tušiloviću datira od prije 470 godina. Nje naravno nema, pa oko 180 obitelji koliko živi u Tušiloviću, vjerske obrede ima u starom domu kulture koji je pretvoren u skromnu kapelu.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/crkva_tus_2.mp3}

Imedika

Svi oni mahom su prognani iz Bosne i Hercegovine i blizu dvadesetak godina žive na području Tušilovića.

U posebnu kriptu u temelje crkve biskup sisački Vlado Košić položio je temljeni kamen i poruku koju je pročitao prečasni Ferdo Vražić. U njoj uz ostalo, stoji tko je i u koje vrijeme, blagoslovio osnove nove crkve.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/crkva_tus_3.mp3}

Filijalna crkva Svetg Ilije Proroka u Tušiloiviću trebala bi vjernike na prvoj misi primiti do kraja iduće godine.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/crkva_tus/*{/rokbox}

 Ples