high_tech_art-5

  • September 30, 2011
  • Admin
  • 0

Toshiba AT100 tablet dolazi u Hrvatsku

Toshiba Europe GmbH je najavila najnoviji multimedijski tablet AT100 koji će biti dostupan u Hrvatskoj od listopada 2011.

Toshiba AT100 kombinira NVIDIA Tegra 2 procesorsku tehnologiju s operativnim sustavom AndroidTM 3.1 Honeycomb, pružajući snagu i jednostavnu svakodnevnu upotrebu. Njegov zaslon od 25,7cm (10.1″) HD rezolucije idealan je za gledanje filmova dok Adobe Flash podrška, Toshiba Resolution+ image enhancement i inovativna zvučna tehnologija osiguravaju vrhunski multimedijski doživljaj.

 tablet_1
Toshiba AT100 zaslon osjetljiv na dodir omogućuje jednostavno i intuitivno web pretraživanje i društveno umrežavanje. Wi-Fi povezivanje omogućuje pristup web-u, dok dugotrajna baterija omogućuje korisnicima uživanje do 7 sati multimedijske reprodukcije na jednom punjenju.

Uz moderan dizajn i s masom od samo 765g dovoljno je kompaktan da se može nositi okolo i koristiti u pokretu. USB i HDMI priključci također pružaju fleksibilnost u povezivanju s uređajima te dijeljenju i pohranjivanju sadržaja.

Pristup portalima Toshiba Places i Android Market omogućava korisnicima pristup više od 250.000 aplikacija. Prednja i stražnja kamera također omogućavaju savršenu kombinaciju za mobilni video chat i još uvijek visoko kvalitetne fotografije.

Toshiba AT100 je tablet kompatibilan s nizom dodatne opreme. AT100 Back Cover, sa svojom protukliznom površinom za lakše držanje, dolazi u izboru od 6 elegantnih boja, uključujući zelenu jabuku, lavandu, malinu, plavi mjesec, srebrno nebesku i crnu. AT100 Multi-Dock s HDMI-ijem za TV omogućava korisnicima prebacivanje na veći ekran, HD reprodukciju na TV koristeći povezanost s HDMI-jem. Dodatno vanjsko kućište, AT100 Cover, nudi zaštitu i služi kao držač za praktičnije tipkanje i multimedijsku reprodukciju. Također su dostupne zamjenjive baterije i AC adapter.

INFO: www.toshiba.eu

 

Broj skinutih Android aplikacija po prvi put prestiže broj Apple aplikacija

 

Prema istraživanju tvrtke za istraživanje i konzalting Ovum, broj downloadiranih Android aplikacija do kraja ove godine će prvi put prestići broj skinutih Appleovih aplikacija. Prema tom predviđanju broj aplikacija za Android platforme doseći će 8,1 milijardu, dok će broj aplikacija za Appleov iOS stati na 6 milijardi.

Brojke su ove godine skokovito narasle, prošle je skinuto 1,4 milijardi aplikacija za Android i 2,7 milijardi za iOS. Sveukupno, Appleov App Store s krajem srpnja prebacio je broj od 15 milijardi aplikacija otkad je u pogonu.

Dio uspjeha Androida, osim sve veće raširenosti pametnih telefona i tableta različitih proizvođača koji se oslanjaju na Android je i činjenica da je većina Andriod aplikacija besplatna.

tablet_2

S tim u skladu, unatoč dominaciji u sveukupnom broju skinutih aplikacija, Android je još uvijek inferioran naspram Applea u kategoriji onih koje se plaćaju, no u budućnosti i tu bi se situacija mogla naglo preokrenuti u korist Google Android-a budući da ga koriste top 5 brandova u mobilnoj telefoniji (SONYERICSSON, HTC, SAMSUNG, MOTOROLA i LG).