dresa_1

DUGA RESA – Još jedan pokušaj krađe dogodio se jučer u dugoreškoj poslovnoj jedinici tvrtke T7 VIS, u bivšoj Pamučnoj industriji. U ranim jutarnjim satima radnici su u pogonu zatekli nepoznatu osobu, koja je, čim ih je uočila, počela bježati. Iako su radnici pokušali uloviti nepoznatog provalnika, počinitelj je uspio pobjeći na jedan od izlaza iz proizvodnog pogona. Djelatnici tvrtke o događaju su obavijestili policijsku postaju u Dugoj Resi, čiji su policijski službenici zajedno s inspektorom PU karlovačke obavili očevid. Očevidom je utvrđeno da nepoznati počinitelj nije ukrao ništa, te u pogonu nije napravljena nikakva šteta.

Ipak, u tvrtki T7 VIS zabrinuti su jer ovo nije prvi takav slučaj. Naime, do sada je izvršeno ukupno šest provalnih krađa i sabotaža na strojevima, čime je pričinjena ukupna materijalna šteta veća od pola milijuna kuna.

U upravi tvrtke se pitaju tko to želi kriminalnim radnjama zaustaviti i opstruirati proizvodnju T7 VIS-a u Dugoj Resi, a posebno ih zabrinjava činjenica da još niti u jednom slučaju provale počinitelji nisu pronađeni.

Iz tvrtke su zato uputili zahtjev policiji da privede pravdi počinitelje dosadašnjih provalnih krađa i sabotaža na strojevima i opremi te drugoj imovini tvrtke.

Napominju kako se radi o tvrtki koja zapošljava 400 radnika, a u planu je otvaranje još toliko radnih mjesta. No, kako upozoravaju iz uprave, to neće biti moguće ukoliko se nastave ovake radnje i podmetanja protiv tvrtke T7 VIS.