mladi_za_jesen

KARLOVAC – Festival kreativnosti mladih nazvan “Mladi za jesen u gradu” u organizaciji udruge Carpe diem predstavljen je prije podne na tiskovnoj konferenciji. Festivalski program trajat će tri dana ovoga vikenda, od petka do nedjelje, a najavili su ga članovi organizacijskog odbora Marko Pekić, Sandra Živanović i Filip Trezner.

Festival je zamišljen kao trodnevni niz događanja – interaktivnih radionica, glazbenih i scenskih nastupa, filmskih projekcija, kulturno-umjetničkih, sportskih i plesnih prezentacija koje će izvoditi i voditi mladi Karlovčani. Svjesni činjenice kako, za razliku od ljeta, ujesen aktivnosti Udruga zamiru, odlučili smo zadržati kontinuitet, pojasnio je Marko Pekić.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/jesen_1.mp3}

Središnja pozornica bit će ispred bivšeg kina Edison ali će događanja biti i na Promenadi te u Šancu gdje će mladi iz gradskih udruga ali i samostalni umjetnici Karlovca pokazati čime se bave, kazala je predstavljajući bogat trodnevni program Sandra Živanović.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/jesen_2.mp3}

Uz ostalo, Zajednica za tehničku kulturu predstavit će robotsku košarku i zrakoplovno modelarstvo te prirediti natjecanje u radioorijentaciji, filmske projekcije organizirat će Kinoklub Karlovac i Lumiere media, dok je za glazbeni program zaduženo nekoliko bendova. U nedjelju će po prvi puta javnosti Karlovca biti predstavljeno natjecanje u frizbiju između karlovačkog i zagrebačkog kluba.

Filip Trezner najavio je i fotonatjecanje mladih autora “Utrkom do razglednice” a najbolji autori bit će proglašeni u nedjelju.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/jesen_3.mp3}

Na ovom natjecanju mogu sudjelovati mlađi od 30 godina, a najbolje razglednice o Karlovcu kasnije će dijeliti Turistička zajednica Karlovca.