inovatori_1

KARLOVAC – Da su inovatori Karlovačke županije najbrojniji ali i najbolji u državi, danas je potvrdio i predsjednik Udruge inovatora Hrvatske Stjepan Car. Izrekao je to pred županom Ivanom Vučićem i suradnicima na prijemu kojega je župan priredio za inovatore koji su na nedavnoj izložbi ARCA 2011. u Zagrebu osvojili osam plaketa među kojima četiri zlatne.

Raduje i činjenica da jedna županija poziva inovatore i zahvaljuje im, a to je opet jedinstven slučaj u Hrvatskoj, dodaje Car i podsjeća kako su inovatori osobe koje rade nešto a da ne znaju kakav će biti rezultat. Također, u odnosu na početke kada se Udruga inovatora Hrvatske bazirala na pojedincima, sada nastoji aktivirati poduzeća i tvrtke. U tome opet prednjači upravo ova županija.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/inovatori_1.mp3}

Inovatori su najčešće inženjeri koji na taj način promoviraju i struku i gospodarstvo. Najbolji primjer sprege inovatorstva i tvrtki je HS produkt u Karlovcu u kojoj je jedan od suvlasnika, Marko Vuković, i sam više puta nagrađivani inovator.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/inovatori_2.mp3}

Udruga inovatora Karlovačke županije djeluje od 1993. godine i okuplja 125 članova i najbrojnija je te vrste u Hrvatskoj, upoznao je predsjednik Udruge Marko Bubaš. Posebna je vrijednost što su inovatori i u 20-tak poduzeća na području županije. A novi članovi pristižu.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/inovatori_3.mp3}

Udruga inovatora županije ujedno je i najučinkovitija a na ovogodišnjoj ARCI njezini članovi i najnagrađivaniji. Nagrade vesele, ali više od njih, raduje što je većina inovacija već u primjeni ili će to uskoro biti, zaključio je Bubaš.

O nekim primjerima iz gospodasrtva koje je prihvatilo inovacije, govorio je predsjednik Županijske gospodarske komore Zlatko Kuzman, a svoja iskustva izrekli su i inovatori Marko Vuković, Vladimir Halovanić i Vedran Polović.

Županiji je na današnjem skupu uručeno prigodno priznanje zbog pomoći koju daje inovatorstvu, a istodobno je župan Vučić predao Udruzi inovatora ček od 10 tisuća kuna kao pomoć u daljnjem radu.

inovatori_2

inovatori_3