KABA

Gradskoj upravi prijava zbog pogodovanja na natječaju i pokušaja iznuđivanja mita

KARLOVAC – Trgovačko društvo “Vuljanić slastice” optužuje karlovačku gradsku upravu zbog pogodovanja i pokušaja iznuđivanja mita u slučaju javnog natječaja za davanje u zakup poslovnog prostora na Trgu Matije Gupca, odnosno slastičarnice “Mozart”. Suvlasnik tvrtke Ivan Vuljanić tvrdi da je predsjednica gradskog Povjerenstva za dodjelu poslovnih prostora, dogradonačelnica Marina Kolaković, namjerno ili iz neznanja, pogodovala tvrtki “Grbiniček”, koja se također javila na ovaj natječaj.

Prvi natječaj za prostor slastičarnice “Mozart” raspisan je još u lipnju, nakon čega je Vuljanić, kako tvrdi, dobio “nemoralnu ponudu” od osobe čiji identitet za sada ne želi javno otkriti, a navodno je bliska gradskoj vlasti. Ponuđeno mu je da u zamjenu za određeni novčani iznos natječaj bude riješen u njegovu korist, što je, kaže, odbio.

U srpnju je, odlukom Povjerenstva, slastičarnica “Mozart” dodijeljena tvrtki “Grbiniček”, kao cijenovno najboljem ponuđaču. Tvrtka “Vuljanić slastice” podnijela je žalbu na takvo rješenje, i to zbog saznanja da je “Grbiniček d.o.o.” Gradu Karlovcu dužan najamninu za zakup poslovnog prostora te kao takav mora biti diskvalificiran iz natječaja. Vuljanić Gradu Karlovcu zamjera što nakon toga nije prostor dodijelio sljedećem najboljem ponuđaču – odnosno njemu samome, već je natječaj poništen. Novi natječaj raspisan je krajem rujna, a na njega su se javila tri ponuditelja: “Vuljanić slastice”, “Grbiniček d.o.o. i ugostitelji objekt “Kruna” čiji je vlasnik Vladimir Vozny. Pravnica tvrtke “Vuljanić slastice” Jadranka Delić tvrdi da je ova tvrtka  bila najbolji i jedini logični izbor za zakupca spornog prostora.
 

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/delic.mp3}


Imedika

delic

No, prije dva dana poništen je i drugi natječaj, nakon čega su “Vuljanić slastice” Državnom odvjetništvu jučer podnijele prijavu protiv predsjednice Povjerenstva za dodjelu poslovnih prostora, dogradonačelnice Marina Kolaković. Vuljanić smatra da je gradonačelnik Damir Jelić u ovom slučaju izmanipuliran, a njegovu zamjenicu tuži za nesavjesno obavljanje dužnosti.

 

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/vuljanich.mp3}

Kolaković je pak danas demantirala sve optužbe kojoj su joj stavljene na teret.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/kolakovic_prijava.mp3}

Vuljanić navodi da će se i dalje boriti za sporni prostor slastičarnice “Mozart”, a u institucije poziva da u međuvremenu odrade svoj posao po kaznenoj prijavi.

Ples