Pivovara predstavila izvješće o održivosti

KARLOVAC – “Održivost za nas znači voditi brigu o budućnosti, svoje smo napore usmjerili kako bi Karlovačka pivovara bila najbolje mjesto za proizvodnju piva. Vjerujemo u stalan rast i razvoj i kao odgovorna tvrtka nastavit ćemo ulagati u naše radnike, marke i tehnologiju”. To je uz ostalo kazao predsjednik Uprave Karlovačke pivovare Alexander Gerchbacher predstavljajući drugo pivovarino izvješće o održivosti.

Taj dokument nazvan “Proizvodimo za bolju budućnost” pokriva različita područja korporativne društvene odgovornosti i sadržava važne podatke koji se odnose na aktivnosti Karlovačke pivovare. Predsjednik Uprave Gerchbacher istaknuo je tri najvažnija stupa na kojima počiva politika korporativne društvene odgovornosti – to su odgovorno konzumiranje alkohola, zatim ostati i dalje važan dio logalnog gospodarstva i zajednice te brinuti o utjecaju na okoliš.

Upravo utjecaj na okoliš jedan je od najznačajnijih segmenata u području korporativne društvene odgovornosti, pojasnio je direktor Sektora lanca opskrbe Karlovačke pivovare Zvonimir Nemet. Zato Pivovara stalno ulaže i unapređuje sustav zaštite okoliša a kao rezultat tih napora su, za prošlu godinu, smanjeni potrošnja električne i toplinske energije kao i vode. Uz to, lani su ostvarena i dva najvažnija cilja – izgrađen je pročistač otpadnih voda i nova moderna varionica, istaknuo je Nemet.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/pivovarci_1.mp3}

Na ostvarenim pozitivnim trendovima vezanim uz potrošnju energije u Pivovari su posebno ponosni pa će i dalje raditi na tome, zaključio je Zvonimir Nemet.