Premijerka otvara novouređenu ogulinsku knjižnicu

OGULIN – Unatoč svim problemima u stranci, premijerka Jadranka Kosor nastavlja s ciklusom obilaska države i rezanja vrpci, a danas dolazi u naše susjedstvo, odnosno u Ogulin, kako bi ondje otvorila novouređenu Narodnu knjižnicu i čitaonicu.


Inače, rekonstrukcija zgrade doma HV-a sa prenamjenom u gradsku knjižnicu započela je još 2004. godine izradom projektne dokumentacije i ishođenjem potrebnih dozvola. Nakon dobivanja građevinske dozvole pristupilo se uređenju koje se provodilo u više faza. Zaključno s nabavkom namještaja i informatičke opreme, za ovaj je projekt utrošeno gotovo 20 milijuna kuna.
Zgrada gradske knjižnice prostire se na gotovo 1.200 m2 neto korisne površine.

U zgradi se osim same knjižnice, nalaze internet caffe, čitaonica, prostor za predškolski uzrast i polivalentne dvorane, a izgrađeno je i dizalo za korisnike.


Svečanost otvorenja najavljena je za 14 sati, u novom prostoru knjižnice, na adresi Bernardina Frankopana 7. U pratnji premijerke dolazi i nekoliko ministara, izme3đu ostalih i ministar kulture Jasen Mesić. Uz gradonačelnika Ogulina Nikolu Magdića i njegove suradnike, svečanosti će nazočiti karlovački župan Ivan Vučić, sa svojim suradnicima.