KABA

Napreduje turistička strategija, uskoro radionice

KARLOVAC –Strategija razvoja turizma grada Karlovca od 2012. do 2020. godine” bila je tema tiskovne konferencije na kojoj je direktorica Turističkog ureda TZ Karlovca Tihana Bakarić izvijestila o do sada učinjenom i narednim zadaćama na izradi toga dokumenta.

Podsjetila je kako su u lipnju potpisani ugovori sa partnerima u tom projektu – Fakultetom za menadžment, turizam i ugostiteljstvo iz Opatije, karlovačkim Veleučilištem i Veleučilištem VERN iz Zagreba. Potom je uslijedilo dvoipol mjesečno anketiranje turista.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/strategija_1.mp3}

Iako su se novinari zanimali za prve rezultate takvog istraživanja, nisu mogli dobiti detalje osim podatka da je povratnu informaciju dalo oko 70 posto ispitanika, čime su u Turističkoj zadovoljni, kazala je Bakarić.

Projekt “Strategija razvoja karlovačkog turizma” treba biti dovršen do kraja ožujka iduće godine a potom će o njemu svoju konačnu riječ kazati karlovačko Gradsko vijeće. A naredne aktivnosti su organiziranje dviju radionica u koju se namjerava uključiti što više građana. Prva radionica bit će već 23. ovoga mjeseca, najavila je Tihana Bakarić.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/strategija_2.mp3}

Pozivi za prvu radionicu upućuju se sljedeći tjedan a očekuje se oko 200 sudionika. Inače, detaljnije informacije o studiji i njnezinom tijeku izrade mogu se pronaći na internetskoj stranici karlovačke Turističke zajednice.