KABA

Večeras prva večer glazbenog festivala “Vaga 2011”

KARLOVAC – Glazbeni festival “Vaga 2011” večeras se nakon 25 godina ponovo vraća u Karlovac.

Na pet festivalskih večeri i onoj finalnoj nastupit će oko 75 izvođača iz Karlovca i Karlovačke županije, ili izvođači koji izvode skladbu autora koji dolazi s područja Karlovca. Cilj Vage je promocija glazbenog stvaralaštva nepoznatih i manje poznatih glazbenika, kompozitora i pjevača, kao i glazbenih grupa različitog izričaja sa šireg područja Karlovca i Karlovačke županije.

Vaga započinje večeras s večeri ozbiljne glazbe, nakon čega će uslijediti večer dječjih skladbi, pa etno večer, večer zabavne glazbe, te večer pop i rock bendova. Sve će završiti u nedjelju 20. studenog finalnom večeri na kojoj će se predstaviti pobjednici prethodnih večeri.

U Domu OS RH Zrinski s početkom u 19 sati večeras je na rasporedu prva večer festivala Vaga 2011. Nastupaju izvođači klasične glazbe, a kao posebna gošća ove večeri nastupa operna primadona, Karlovčanka Ivanka Boljkovac.

Večeras će se karlovačkoj publici predstaviti Tomislav Troha, Filip Dujmović i Dora Paulić na saksofonu, Matej Cindrić, Roko Bunčić i Marija Žgela na gitari, Ana Ivandić i Lidija Barić na glasoviru, Krešimir Stojanov i Erika Radusinović na violini, pjevač Ivan Šimatović, oboist Vito Butković, Mirna Radočaj na violi i Marija Lugarić na flauti. Uz soliste nastupaju i kvartet violina, i komorni ansambl Euterpa.

Ulaznice za festival možete po povoljnim cijenama nabaviti na prodajnom mjestu koje se nalazi u prizemlju MV Trend centra na Trgu Josipa Broza 2 i u papirnici Mozaik na Korzu, a od danas i na blagajni Doma oružanih snaga.
No, ne brinite, ulaznice za Vagu možete osvojiti u nagradnoj igri na Trend radiju svakog dana od 10 sati, kao i u programu Televizije 4 rijeke.

Glazbeni festival “Vaga 2011” uživo će svake večeri prenositi Trend Radio i TV 4 rijeke.

letak_novo1

Ples