KABA

Uređuju grob poginulog suborca

KARLOVAC – Uz obilježavanje 20. obljetnice osnivanja 2. bojne 110. brigade Zbora narodne garde kao i obljetnice osnivanja 1. satnije znane kao Rebelsi pripadnci ove postrojbe organizirali su i humanitarnu akciju. Nekadašnji ratnici prikupili su novac za uređenje groba svog poginulog pripadnika Hasana Toromanovića – Haska.

Nikola Alić je uime Rebelsa podsjetio kako je Hasko poginuo u vojarni Logorište izvlačeći streljivo za svoje suborce. Ušao je u minsko polje i smrtno stradao kao najmlađi poginuli pripadnik Rebelsa. Kako mu je posljednje počivalište na groblju Jamadol potpuno zapušteno, novcem prikupljenim u ovoj humanitarnoj akciji dostojno će ga obilježiti i urediti. U tome su pomoć pružili karlovačko “Zelenilo” te Koordinacija braniteljskih udruga Karlovačke županije.

Obljetnica smrti Hasana Toromanovića – Haska bit će obilježena u nedjelju u 10 sati na groblju Jamadol. Rebelsi pozivaju sve pripadnike 110. brigade da im se pridruže, ali i građane koji žele pomoći da se do kraja uredi posljednje Haskovo počivalište.

omicron