KABA

OŠ Vojnić raspisala natječaj za Lektiru u slici

VOJNIĆ – Osnovna škola Vojnić pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i Hrvatskog društva likovnih umjetnika raspisala je likovni natječaj za učenike od 1. do 4. razreda osnovnih škola Republike Hrvatske „Lektira u slici”. Natječaj je otvoren od 2. studenoga 2011. do 2. svibnja 2012. godine.

Cilj natječaja je kroz likovno stvaralaštvo potaknuti učenike na veće zanimanje za čitanje književno-umjetničkih ostvarenja, usvojiti temeljne okvire za izgrađivanje osobnog izbora za čitanje književno-umjetničkih tekstova, zadanih i samostalno odabranih, izraziti osjećaje, doživljaje, stavove i uvjerenja likovnim govorom u odabranim primjerenim likovnim tehnikama, te steći sigurnost i osjetiti odgovornost u umjetničkim aktivnostima i stvaralačkomu radu i slično.

Imedika

Na natječaj se mogu prijaviti učenici od 1. do 4. razreda svih osnovnih škola u Hrvatskoj. Motiv za likovno stvaralaštvo su likovi i događaji iz pročitanih lektirnih djela, a učenici svojim likovnim radovima trebaju prikazati likove ili događaje iz pročitanih lektirnih djela iz tekuće školske godine.

Likovni radovi trebaju biti rađeni u dvodimenzionalnim tehnikama, a svaka škola može poslati do 25 individualnih radova.

Radovi se šalju na adresu osnovne škole Vojnić do 2. svibnja iduće godine, a svi radovi bit će izloženi na skupnoj izložbi koja će biti otvorena 1 lipnja 2012. u prostorijama škole.

Ples