KABA

“Ne srljajte kao guske u maglu!”

KARLOVAC – “Ne srljajte kao guske u maglu!” glasi poruka koju su kandidati Hrvatske seljačke stranke i Zelene stranke danas prigodno uputili biračima s konferencije za novinare koja je održana na maglom obavijenoj obali Korane u Karlovcu. Zbog čega misle da su upravo oni dobra opcija za rastjerivanje magle na hrvatskoj političkoj sceni ispričao je potpredsjednik Zelene stranke Mile Sokolić.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/zeleni1.mp3}


Za što će se ova koalicija boriti ukoliko dobije zastupničke mandate u Saboru, ispričala je treća kandidatkinja s njihove liste za 7. izbornu jedinicu, Marina Kolaković.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/zeleni2.mp3}

Simpatizerima “zelenih” opcija koji se boje da će glasanjem za njih zapravo “baciti” svoj glas, predsjednik Zelene stranke Aljoša Babić poručio je da će upravo koalicija s HSS-om omogućiti da se to više ne događa.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/zeleni3.mp3}

Zanimljivo je da je ova koalicija, čiju listu za 7. izbornu jedinicu predvodi Božidar Pankretić, kojega je HDZ jučer prozvao za zloupotrebu ministarskog položaja u predizbornoj kampanji, do sada za kampanju potrošila najviše novca, više i od HDZ-a i Kukuriku koalicije. Pankretić se danas nije pojavio u Karlovcu, no sudeći prema njegovim učestalim dolascima i količini novca potrošenog na kampanju, očito je da se ova opcija u Karlovačkoj županiji uistinu nada dobroj podršci birača.