KABA

Kukuriku: Hvala Karlovčani, opravdat ćemo vaše povjerenje!

KARLOVAC – “Zahvaljujem biračima iz Karlovca, Karlovačke županije i cijele 7. izborne jedinice na povjerenju, posebice na tome što su shvatili ozbiljnost situacije i omogućili nam da ne moramo gubiti vrijeme na političke pregovore i trgovine, već da odmah možemo krenuti s konkretnim radom”, poručila je danas iz Karlovca potpredsjednica SDP-a i najvjerojatnija buduća potpredsjednica Vlade Milanka Opačić.

Najavila je i da će prvi potezi nove Vlade biti usmjereni na gospodarstvo.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/milanka_1.mp3}

Već ovi prvi potezi neposredno bi trebali utjecati i na lokalnu razinu, obećala je Opačić.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/milanka_2.mp3}

Građani Karlovačke županije izlaskom na izbore pokazali su da vape za promjenama, a mi ćemo nastojati učiniti sve da ovu županiju poguramo naprijed, poručio je novi saborski zastupnik Damir Mateljan, načelnik općine Kamanje.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/mateljan.mp3}

Da će opravdati ukazano povjerenje i da u ulozi saborskog zastupnika neće biti pasivan obećao je i šef karlovačkog SDP-a Josip Benčić.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/bencic_presica.mp3}

Odgovarajući na novinarsko pitanje kako će nova Vlada surađivati s gradovima i županijama u kojima je na vlasti HDZ, kao što je slučaj i Karlovcu i Karlovačkoj županiji, Milanka Opačić je naglasila da buduća Vlada u cilju ima ravnomjerni razvoj Hrvatske, što znači da će najviše pomagati onim lokalnim jedinicama kojima to bude najpotrebnije, bez obzira tko je ondje na vlasti. “Nije nam cilj njegovati podanički mentalitet i na taj način si osiguravati biračko tijelo”, poručili su iz Kukuriku koalcije. Također je rečeno da se za sada neće ići na ukidanje općina i županija, no na leđa jedinica lokalne samouprave past će veća odgovornost, kako bi se iskristaliziralo tko je sposoban za obavljanje tih fukncija. Najavljeno je također restrukturiranje državne uprave i njeno pojednostavljivanje i pojefinjavanje, prije svega u vidu ukidanja golemog broja državnih dužnosnika po ministarstvima. “Oni koji su došli s politikom, svjesni su toga da će s njome i otići, no oni koji su profesionalno radili svoj posao nemaju se čega bojati”, poručila je Opačić iz Karlovca.