KABA

Poslovni bonton za uredske zabave

Vrijeme uoči božićnih i novogodišnjih blagdana vrijeme je poslovnih domjenaka i zabava. Zato danas predstavljamo poslovni bonton za uredske zabave, kojega je objavio magazin Forbes. Naime, koliko god opušten bio, treba znati da uredski tulum nije mjesto za neobuzdanu zabavu i pretjeranu brbljavost koja bi vas mogla skupo koštati. Takve zabave jesu prigoda za zbližavanje s kolegama u neformalnoj atmosferi, ali treba pripaziti da ne učinite nešto što ćete požaliti.

Evo savjeta kako se ponašati na slavlju s kolegama te koje situacije treba izbjegavati u širokom luku:

Jedite prije domjenka
Iako će vjerojatno biti dovoljno hrane za vašu večeru, prežderavanje je vaša privatna stvar koju vjerojatno ne bi trebali javno pokazati. Jedite u društvu, ali nemojte pretjerivati.

Dođite na vrijeme
Početak zabave idealno je vrijeme za čavrljanje s šefovima u opuštenoj atmosferi prije nego što se tulum zahukta. Ukoliko inače kasnite, ovo vam je prilika za popravni ispit.

Imedika

Odmjereno popričajte sa svima
Sjedite li u kutu i komunicirate samo s ljudima s kojima svakodnevno radite, propuštate smisao zabave. Proširite vidike i predstavite se ljudima iz drugih odjela. Nikad ne znate tko vam može pomoći u napredovanju.

Zadržite kontrolu nad svojim ponašanjem
Ukoliko se poslužuje alkohol, popite piće ili dva, ali ne desetak. Iako vas razuzdano pijanstvo i plesanje na uredskom stolu neću nužno stajati posla, postoji mogućnost da postanete predmet uredskog izrugivanja.

Izbjegavajte tračeve i pametovanje
Komentare koji bi o vašim nadređenima ostavili loš dojam zadržite za sebe i nikako kolegama ne pričajte kako biste vi kompaniju vodili puno uspješnije.

Suzdržite se od neprikladnih viceva
Iako party možda prolazi u prijateljskoj atmosferi, neki će ljudi ipak zapamtiti vaše neprimjerene komentare i stvoriti drugačiji dojam o vama.

Ne upucavajte se kolegama
Uredska zabava nije disko klub. Čak i ako mislite kako se radi samo o nedužnom flertu, vaše koketiranje netko može protumačiti kao seksualno uznemiravanje.

 

Ples