sprajcer_neven

  • December 23, 2011
  • Admin
  • 0

KARLOVAC – Nakon što je jučer uhićen bivši tajnik Nogometnog kluba Karlovac Neven Šprajcer Uskok je donio nalog o provođenju i proširenju istrage protiv njega i donedavnog podpredsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Željka Širića zbog osnovane sumnje da su primali i davali mito.

Kako su priopćili iz Državnog odvjetništva, osnovano se sumnja da su se okrivljenici s još jednim okrivljenikom dogovorili da će Širić osigurati da tom klubu sude suci koji su mu naklonjeni i koji će suditi u njegovu korist. Okrivljeni trojac oko namještanja utakmica dogovarao se još od 2007. do listopada 2010. godine. Nadalje su se dogovorili da će Šprajcer Širiću isplaćivati 25.000 eura po sezoni ako nogometni klub na kraju sezone bude prvak i prijeđe u viši rang natjecanja. Nakon što je nogometni klub u sezoni 2009./2010. ušao u prvu ligu, dogovorili su se da će Šprajcer opet Širiću po sezoni, u više rata, isplaćivati 15.000 eura, a Širić će zauzvrat klubu osigurati pošteno suđenje kao i suce na pojedinim utakmicama koje klub odabere.

Šprajcer je Širiću u navedenom razdoblju predavao dogovorene novčane iznose, kažu u Uskoku, a Uskok je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predložio određivanje istražnog zatvora protiv trećeokrivljenog Šprajcera.