gim_akademija_1

  • December 29, 2011
  • Admin
  • 0

KARLOVAC – Pred 500-ak posjetitelja u prepunoj Sokolskoj dvorani karlovački su gimnastičari na tradicionalnoj godišnjoj gimnastičkoj akademiji sinoć pokazali svoj godišnji napredak.

Najprije su se predstavili predškolci i to oni najmlađi od 2 do 4 godine. Nakon najmlađih svoja gimnastička umijeća pokazali su i oni nešto stariji,djeca od 4 do 7 godina. I tako redom prema uzrasnim i natjecateljskim kategorijama publici se predstavilo nešto više od 150 sokolaša.

Programom su obuhvaćeni raznovrsni elementi, od plesnih koreografija pa sve do onih točaka gdje su sokolaši pokazali i prave gimnastičke elemente, skokove i rotacije u nedavno izgrađenu gimnastičku jamu, od kojih je mnogima zastajao dah.

Najuspješnjim gimnastičarima dodijeljena su i posebna priznanja. Više od dvadeset osvojenih odličja na Državnoj razini utjecalo je da posebna priznanja i plakete dobije 16 sokolaša.

Najuspješniji u godini koja je iza nas ipak je bio Jurica Suhin, koji se po prvi puta ogledao u najjačoj seniorskoj kategoriji u Hrvatskoj – vrhunskom A programu i odmah se dva puta našao i na postolju. Jednom iza proslavljenog olimpijca Filipa Udea, a drugi puta iza vrsnog konjaša Roberta Seligmana. Uza zasluženu plaketu i priznanje Juricu je Klub nagradio i jednogodišnjom studentskom stipendijom, jer osim što je vrstan gimnastičar, mladi je Karlovčanin ujedno i uzoran student PMF-a na Zagrebačkom sveučilištu.