KABA

Sjednica o Toplani najkasnije u veljači, na meti danas bio i Inkasator

KARLOVAC – Problematika rada gradskih tvrtki i danas je bila tema aktualnog sata Gradskog vijeća grada Karlovca.

Vijećnike je zanimalo što je s rješenjem problema Toplane, za koju je, zbog astronomskih računa koji su u prosincu stigli građanima, tijekom jedne od ranijih rasprava gradskih vijećnika dogovoreno da se o njenom poslovanju raspravi na posebnoj, tematskoj sjednici Gradskog vijeća. Na toj bi se sjednici trebalo raspraviti o budućnosti ove gradske tvrtke, koja će unatoč nedavnom poskupljenju i dalje poslovati s golemim gubitkom, pa su vijećnici pokrenuli i pitanje njezina stečaja.

Kada će ta sjednica biti održana, gradonačelnika Damira Jelića upitao je SDP-ov vijećnik Josip Benčić, koji je naglasio da se radi o hitnom pitanju. Gradonačelnik je na to rekao da obećanje nije zaboravljeno i da će sjednica biti održana najkasnije u veljači.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/vijece_1.mp3}

Osim Toplane, na meti vijećnika danas je bila i gradska tvrtka Inkasator. SDP-ov Miroslav Delić prozvao je direktora Vlatka Ivku pitanjem da li je građanima vraćen novac za nezakonito naplaćene opomene, što je, podsjetimo, Inkasator dužan učiniti prema nalogu Državnog inspektorata.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/vijece_2.mp3}

Ivka je ustvrdio da je novac vraćen i da je na to pitanje već odgovorio na posljednoj sjednici Gradskog vijeća, no Delić njegovim odgovorom nije bio zadovoljan već je direktora Inkasatora otpužio da ne govori istinu i zatražio njegovu ostavku.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/vijece_4.mp3}

Uzrujan Delićevim istupom, Ivka mu je poručio da barata netočnim informacijama. Tvrdi da je postupio u skladu s uputama Državnog ispektorata, te je Delića uputio da to provjeri na licu mjesta.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/vijece_5.mp3}

Delić je također upitao pročelnicu Ljubicu Tržok, koja je između ostaloga zadužena za poslovanje u gradskim tvrtkama, da li je zaprimila inicijativu karlovačke udruge za zaštitu potrošača s prijedlogom kako smanjiti troškove u potrošnji vode i cijene grijanja. Na to pitanje Tržok mu je odgovorila da je dokument zaprimila, no kako je riječ o kompliciranoj problematici, o tome će se moći očitovati tek nakon sastanka sa svim dionicima, koji još uvijek nije održan. Obećala je pismeni odgovor, i to u roku od desetak dana.

Ples