KABA

Za proizvodnju jaja i do 2 milijuna eura potpore

KARLOVAC – Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju raspisala je natječaj za podnošenje prijava za dodjelu sredstva iz IPARD programa za Mjeru 101 – Ulaganja u poljoprivredna gospodarstva u svrhu restrukturiranja i dostizanja standarda Zajednice i Mjeru 103 – Ulaganja u preradu i trženje poljoprivrednih i ribljih proizvoda u svrhu restrukturiranja tih aktivnosti i dostizanja standarda Zajednice.

Pravo sudjelovanja na natječaju imaju fizičke i pravne osobe, a prihvatljivi sektori za ulaganja su sektor mljekarstva, govedarstva, svinjogojstva, peradarstva, jaja, voća i povrća (isključujući gljive), kao i sektor žitarica i uljarica.

Najmanji iznos po jednoj prijavi unutar Mjere 101 je 13.500 eura, a najviši 900.000 eura. U sektoru jaja korisnik može tražiti potporu do 2 milijuna eura.

Unutar Mjere 103 za ulaganja su prihvatljivi sektori mlijeka i mljekarstva, prerade mesa, ribarstva, prerade voća i povrća, vinarstva i maslinovog ulja.

Najmanji iznos po jednoj prijavi unutar Mjere 103 je 33.800 eura, a u sektoru vinarstva najmanji iznos može biti 13.500 eura. Najviši iznos unutar Mjere 103 može biti 3 milijuna eura. Izuzetak je sektor maslinovog ulja gdje potpora ne može prelaziti 500.000 eura.

Izdaci prihvatljivi za financiranje u Mjeri 101 i 103 su izgradnja ili poboljšanje nepokretne imovine, kupnja nove mehanizacije i opreme i opći izdaci poput naknada za arhitekte, inženjere i druge savjetodavne naknade.

Rok za podnošenje prijava na natječaj je 29. veljače, a više informacija možete dobiti u Razvojnoj agenciji Karlovačke županije.

Ples