Rogoz najavio rješenje za parking uz Autobusni kolodvor

KARLOVAC – Novoobnovljeno raskrižje Smičiklasove ulice i Avenije Većeslava Holjevca, odnosno Brze ceste, osim što je sada sigurnije za promet, donijelo je i jednu novost kojom mnogi nisu oduševljeni. Naime, zabranjeno je zaustavljanje automobila uz izduženi otok na Autobusnom kolodvoru, što predstavlja problem onima koji na put nose tešku prtljagu, a posebice osobama s invaliditetom ili smanjenom pokretljivošću.

Gradski pročelnik za prostorno uređenje Nikola Rogoz kazao je da gradska uprava radi na idejnom rješenju za ovaj problem, a do tada će se kao privremeno rješenje koristiti jedan peron na autobusnom kolodvoru.


{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/autobusni_2.mp3}

Podsjetimo, 2 i pol milijuna kuna vrijedna rekonstrukcija ovog najprometnijeg raskrižja u gradu obuhvatila je dodavanje treće trake iz smjera Duge Rese, čime je povećana protočnost prometa, a također je postavljena kompletna nova rasvjeta, kao i horizontalna, vertikalna i svjetlosna prometna signalizacija. Radove na sanaciji opasnog mjesta su financirale Hrvatske ceste u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.