dresa_1

DUGA RESA – Iz tvrtke T7 VIS javljaju o lažnom prijavljivanju navodnog zagađenja u proizvodnoj jedinici u Dugoj Resi. Dugorešanin Božidar Govek, koji stanuje u blizini tvornice, u petak je Centru 112 prijavio pojavu gustog dima neugodnog mirisa iz dimnjaka kotlovnice i peckanje u očima, o čemu je potom obavješen Viši inspektorat zaštite okoliša Ministarstva zaštite okoliša i prirode, čiji su djelatnici izašli na teren i obavili inspekcijski nadzor.

– Tijekom inspekcijskog nadzora, što je potvrđeno i inspekcijskim nalazom, utvrđeno je da se nije osjetio nikakav neugodan miris, s čime se složio i sam prijavitelj, a inspekcija je također ustanovila da su pumpna stanica i kotlovnica u tvornici radile prema propisima. Inspekcijski nadzor obavljen je u nazočnosti predstavnika tvrtke T7 VIS, djelatnika Policijske postaje Duga Resa te samog prijavitelja Božidara Goveka. Inspekcijskom nadzoru bio je prisutan i gradonačelnik Duge Rese Ivan Baršić. Prijavitelju je na taj način bilo omogućeno da na licu mjesta locira smrad i pokaže izvor iz kojeg dolazi. Naravno, kako takav izvor nedvojbeno ne postoji, prijavitelj nije mogao ni pokazati to mjesto, pa je priznao da je bio u krivu – upozorili su iz tvrtke T7 VIS.

Ističu da je ovo još jedan u nizu slučajeva lažnog prijavljivanja zbog navodnog širenja neugodnog mirisa, čime se, upozoravaju, lažno uznemiruje javnost, nanosi velika šteta poslovanju tvrtke i njezinim zaposlenicima, ali i nezakonito zloupotrebljavaju ionako ograničeni financijski i ljudski resursi državnog aparata.