Bogata poslastica

 

GASTRONAUT preporucuje

Specijalitet mediteranske kuhinje

Sastojci:
4 paprike
150 g kuhane riže
100 g gustog umaka od rajčice
2 okrugla patlidžana
sir za pizzu
1 jaje
brašno
bosiljak
peršin
majčina dušica
tvrdo kuhano jaje (za garniranje)
maslinovo ulje
ulje za prženje

Opis:

Patlidžane operite, narežite na ploške, pospite solju i ostavite pod utegom pola sata da puste vodu.
Rižu skuhajte “al dente”. Papriku prerežite pri vrhu i očistite joj sjemenke. U zdjeli promiješajte rižu, umak od rajčica, narezano začinsko bilje, sol i papar.
Napunite paprike nadjevom, prekrijte ih njihovom “kapicom”, složite u vatrostalnu posudu i začinite ulje. Posudu tada prekrijte aluminijskom folijom i pecite 30 minuta na 160 °C.
U međuvremenu isperite patlidžane i osušite ih. Napravite “sendvič” koji će se sastojati od 2 ploške patlidžana i ploške sira za pizzu, uvaljajte u brašno i uronite u umućeno jaje.
Pržite “sendviče” u puno ulja, ocijedite ih i poslužite uz papriku, garnirane tvrdo kuhanim jajem.

IZVOR: www.gastronaut.hr