KABA

LIZ ‘N’ BASS

LIZ ‘N’ BASS


Liz ‘n’ Bass rođena je u Karlovcu 1986. godine. Njezino zanimanje za glazbu seže još od najmlađih dana kada je preslušavala, i pritom skakutala po kaučima, maminu fonoteku izvođača kao što su: Abba, Jimmy Hendrix, Rainbow, Boney M, The Beatles. Glazba je oduvijek bila sastavni dio njezinog života, a uz to se bavila pjevanjem (uglavnom pod tušem i na kućnim partijima i rođendanima) te svirala gitaru. 2007. godine odlazi na prvi drum and bass party i zaljubljuje se u elektronsku glazbu. Iako rokerica u duši, plesni ritmovi drum and bass-a potiču je na odluku o bavljenju DJ-ingom pa 2010. godine upisuje DJ radionicu pod vodstvom udruge Spirit iz Rijeke, za što kaže da je to njena najbolja odluka do sada. Nakon uspješnog završetka tečaja odlučuje se za suradnju s “Balkan Kolektivom” također iz Rijeke. Nakon što je odabrana na natječaju za nastup na “Fall Festu”, postaje članom “Balkan Kolektiva” i otvara si put za afirmaciju.

Nešto malo o tom kolektivu: “Balkan Kolektiv” je audio – vizualni kolektiv koji djeluje kao dio udruge za kreativno unapređenje djece, mladih i odraslih s ciljem promicanja i distribucije urbane glazbe i kulture na području cijele Hrvatske i šire. Balkan kolektiv osnovan je 2010. godine iako se većina članova na sceni nalazi još od 2002. godine. Nekoliko mladih ljudi u Rijeci s jasnom vizijom pokreće promociju drum&bassa, dubstepa, rocka, metala, reggaea, ska, hip hopa te raznih vrsta glazbe zajedno s vizualnim i ostalim vrstama umjetnosti.

Liz’N’Bass stil je drum and bass/neuro, a ponekad zavrti i breakbeat.

Utjecaji: Noisia, Spor, Phace, Pendulum, State of Mind, Black Sun Empire, Matrix & Futurebound, Camo & Krooked, Concord Dawn, Nero, Sub Focus, High Contrast, Brainfuzz, Engage, Prolix, Netsky, …
Natupi do sada: Stereo klub, Istarski Klub, Klub Kalypso, Fall Fest, te Volkswagen Tuning Show u Karlovcu.
U budućnosti se nada nastupima diljem zemlje, dobroj zabavi i skupljanju iskustva, a sprema se okušati i u produkcijskim vodama.
Njezin moto: „Glazba unosi smisao u život.”

Imedika

Evo nekih linkova vezanih za ovu umjetnicu :

www.facebook.com/Liznbass
soundcloud.com/liznbass
twitter.com/LizNbAss
www.facebook.com/balkan.kolektiv
www.youtube.com/user/BalkanKolektiv/videos

LIZ ‘N’ BASS prva je gošća ovotjedne emisije NEMA SPAVANJA koja starta na TREND RADIJU u petak 27.01. u 23:00h i 28.01. u 22 :00h.

Emisiju možete slušati na frekvencijama 102.1 ili 106.9 MHz; ili putem INTERNET LIVE STREAMINGA na stranici http://www.stream-radio.net/flp/trend-radio/player.html
Emisiju za vas priprema i vodi UMINAL.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/lin/*{/rokbox}

Arhiva članaka E-RHYTHM UNIT rubrike :
https://trend.com.hr/component/content/article/1084Ples