KABA

Rekordan odaziv djece obilježio 39. ZILIK, danas u posjetu bio i župan

KARLOVAC – Ovogodišnju, 39. Zimsku likovnu koloniju ZILIK obilježio je rekordan odaziv djece iz karlovačkih osnovnih i srednjih škola, kao i dječjih domova iz cijele Hrvatske, koja se od ponedjeljka druže s mališanima iz Doma za djecu “Vladimir Nazor” u karlovačkoj Nazorovoj ulici, gdje se svakoga dana održavaju likovne radionice pod vodstvom poznatih umjetnika, koji u Karlovac također ovim povodom dolaze iz cijele zemlje. Nakon što su u utorak već nadaleko poznatu Zimsku likovnu koloniju posjetili pjevači Luka Nižetić, Meri Jaman i Anita Valo iz grupe Meritas te pobjednica reality showa Supertalent Viktorija Novosel, danas se mališanima pridužio i karlovački župan Ivan Vučić sa svojim suradnicima. Ravnateljica Doma, Maja Vučinić Knežević, ispričala im je kako su izgledala prva tri dana 39. ZILIK-a.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/vucinic_1.mp3}

Osim rekordnog broja djece koja sudjeluju na ovogodišnjim radionicama, atmosferu na ZILIK-u najbolje ocrtava njihova tuga kada druženje završi.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/vucinic_2.mp3}

Budući da su ove godine u Karlovac doputovala djeca iz svih 16 dječjih domova, s iznimkom Dubrovnika, a dobar odaziv može se očekivati i sljedeće godine kada će ZILIK proslaviti jubilarni 40. rođendan, župan Vučić i njegovi suradnici ponudili su Domu “Vladimir Nazor” pomoć kod organizacije njihova putovanja. Također su im zahvalili na dosadašnjem trudu i dobro odađenom poslu oko organizacije ZILIK-a.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/vucic_zilik.mp3}

Nakon likovnih radionica, ZILIK se večeras nastavlja programom “Djeca doma za donatore”, koji počinje u 19 sati.

Sutra, u petak, ponovno slijede likovne radionice od 10 do 12 te od 15 do 17 sati, na kojima će djeca uz pomoć umjetnice Dominique Jurić učiti izrađivati vitraj, u potom će u 19.30 sati kolonija biti svečano zatvorena izložbom najboljih radova nastalih na ovogodišnjem ZILIK-u. Za razliku od ranijih godina, ove godine zbog velikog odaziva izložba se seli iz galerije “ZILIK” u Radićevoj ulici u prostorije Doma za djecu “Vladimir Nazor”.