KABA

Podržite apel Kinokluba i 14. veljače dođite u Edison!

KARLOVAC – Mladi filmaši iz karlovačkog Kinokluba nastavljaju s nastojanjima da svojim sugrađanima omoguće užitak gledanja filmova na velikom platnu.

Ovoga puta uspjeli su organizirati jednodnevno uskrsnuće bivšeg kina Edison, i to na Dan zaljubljenih, 14. veljače. Time će biti obilježena 92. obljetnica otkako je daleke 1920. godine puštena prva filmska rola u ovom, nažalost u međuvremenu propalom, karlovačkom kinu, inače prvoj funkcionalno građenoj kino dvorani u Hrvatskoj.

– U organizaciji Kinokluba Karlovac i uz podršku poduzeća Zvijezda d.o.o. kino Edison će 14. veljače, osim u znaku ljubavi biti u znaku filma, kako i to zaslužuje! Tijekom dana bit će organizirane projekcije filma dječjeg hita Koko i duhovi – filma koji je u proteklih par mjeseci poharao kino dvorane diljem Hrvatske i to pred 70.000 najmlađih gledatelja. Nadamo se da će ga i karlovačka djeca htjeti pogledati u svom gradu na velikom platnu! Iako će se raditi o mahom školskim projekcijama, iste će biti dostupne i širem građanstvu, s obzirom da će određen broj sjedala biti sačuvan upravo za one mališane koji će doći sa svojim mamama i tatama, bakama i djedovima ili jednostavno prijateljima – poručuje Marija Ratković iz Kinokluba Karlovac. Cijena karte za film Koko i duhovi iznosit će 10 kuna.

Večernji sati će biti rezervirani za stariju publiku, koje očekuje film iznenađenja. Puna cijena karte iznosit će 30 kuna, a poseban popust – dvije karte za 50 kuna i prigodni program očekuje zaljubljene parove. U cijenu svake karte bit će uračunato i jedno piće. Stoga, zaljubljeni, ove godine proslavite ljubav s filmom.

Organizatori naglašavaju da ovo neće biti obične projekcije, već i svojevrsni apel gradskoj upravi i gradskim čelnicima o važnosti kina i filmskih projekcija samim Karlovčanima.

– Pozivamo Vas da podržite našu akciju vraćanja kina gradu i pokažete da Karlovac treba biti grad kina! Ne dopustimo da se priča započeta prije 92. godine ugasi! Jer, po kinu se grad poznaje! Pokažimo to zajedno! – apeliraju članovi Kinokluba.

Detaljnije informacije o rasporedu projekcija i večernjem filmu bit će predstavljene uskoro.