Palačinke s jabukama i slaninom

GASTRONAUT preporucuje

Specijalitet nizozemske kuhinje

Sastojci:
(za 6 osoba)

200 g brašna
5 dl mlijeka
5 jaja
sol, šećer
ulje ili maslac (za pečenje)
250 g dimljene slanine
4 tvrde kisele jabuke

Opis:

Brašno prosijati, uz dodavanje mlijeka, jaja, soli i šećera neprestano miješati dok se ne dobije glatka masa. Slaninu narezati na vrlo tanke komadiće i podijeliti na 6 dijelova. Oguliti jabuke, narezati ih na četvrtine, odstraniti koštice i narezati uzduž na trećine. Na umjerenoj vatri u tavi ugrijati ulje ili maslac. Dodati slaninu, peći vrlo kratko, dodati velikom žlicom 1/6 smjese za palačinke, sačekati dok se razlije preko cijele tave, utisnuti nekoliko komadića jabuke, smanjiti temperaturu i nakon nekoliko minuta palačinku okrenuti uz pomoć poklopca ili tanjura i još nekoliko minuta peći drugu stranu. Sve se radi na niskoj vatri. Postupak ponoviti s ostatkom sastojaka.

IZVOR: www.gastronaut.hr