hotel_korana

KARLOVAC – Ruševina hotela Korana, najpoznatije karlovačko ruglo koje već cijela dva desetljeća nagrđuje inače jedan od najljepših dijelova grada, obalu rijeke Korane, uskoro će se po tko zna koji puta naći na javnoj dražbi. Prema najnovijoj procjeni sudskog vještaka, vrijednost objekta iznosi 15 milijuna kuna, što je dvostruko manje nego što je bilo procijenjeno prije samo godinu dana.

Zato gradonačelnik Damir Jelić smatra da je ovo posljednja nada za prodaju.


{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/hotel_1.mp3}


 Jelić objašnjava da će cijena hotela, ukoliko ne bude prodan na prvoj dražbi, dodatno padati, te poziva investitore da iskoriste priliku. Da ima dovoljno novca, i sam bi se, kaže, odlučio na taj korak.
 

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/hotel_2.mp3}


Na pitanje zbog čega se Grad Karlovac ne javi na dražbu kao subjekt zainteresiran za kupnju hotela, gradonačelnik je objasnio da to nije zakonski izvedivo.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/hotel_3.mp3}

Zainteresiranih investitora navodno ima, no zbog loših iskustava na prijašnjim javnim dražbama, gradonačelnik danas o njima nije htio previše govoriti.

No, ukoliko hotel ne bude prodan niti po novoj cijeni, jedinu šansu za rješenje ovog i sličnih problema, do kojih dolazi zbog nebrige vlasnika, u gradskoj upravi vide u mogućnosti uvođenja poreza na neiskorišteni poslovni prostor, o čemu se govori u najavama poteza nove Vlade.