bon_appetit-122

GASTRONAUT preporucuje

Specijalitet francuske kuhinje

Sastojci:

6 jaja
100 g sira crescenza
200 g ribanog Parmezana
200 g sredine od kruha
mlijeko
vlasac, mažuran, kozalac
200 g maslaca
miješana salata i povrće konzervirano u ulju (kao prilog)

Opis:

Sredinu od kruha namočite u mlijeko 10 minuta.
Rastopite 120 g maslaca, dodajte ocijeđenu sredinu od kruha, žumanjke, crescenzu, parmezan i očišćeno i narezano začinsko bilje.
Pažljivo promiješajte sve sastojke pa im dodajte čvrsti snijeg od bjelanjaka.
Kalup za pečenje namastite maslacem, izlijte u njega kremu od sira i pecite nabujak na 200 °C.
Nabujak tada pažljivo istresite iz kalupa i poslužite na kruni od miješane salate i povrća konzerviranog u ulju.