skup_potros_1

KARLOVAC – Udruga za zaštitu potrošača Korana ustanovila je godišnju nagradu zaslužnom potrošaču koja nosi ime “Josip Glavač”. Odluka o tome usvojena je sinoć na drugom redovitom zasjedanju Skupštine Korane. Nagrada je ustanovljena s ciljem poticanja i širenja pokreta zaštite potrošača u gradu Karlovcu i njome se nagrađuje doprinos pojedinca, rečeno je.

Josip Glavač bio je jedan od osnivača udruge Korana i prvi zaslužni potrošač grada Karlovca. Za života je bio aktivan u pokretu za zaštitu potrošača u gradu i županiji a bio je i koordinator za odnose s lokalnom i regionalnom upravom i samoupravom. Ustanovio je projekt “Djeca kao potrošači” ali ga nije dovršio zbog teške bolesti i smrti sredinom prošle godine.

Članovi skupštine Udruge za zaštitu potrošača grada Karlovca Korana prihvatili su izvješće o radu u prošloj godini kojeg je podnio predsjednik Goran Glavač. Podsjetio je kako je u rujnu Udruga transformirana u organizaciju civilnog društva s težištem na informiranju i edukaciji potrošača pa je postala Regionalna organizacija za zaštitu potrošača. Počela je djelovati na području jugozapadne Hrvatske. Glavni cilj toga bilo je poticanje osnivanja udruga za zaštitu potrošača po svim gradovima i općinama, pojasnio je Goran Glavač.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/glavac_1.mp3}

Članovi Udruge lani su se, pored ostalog, angažirali na sprovođenju Zakona o zaštiti potrošača u organima lokalne i regionalne uprave i samouprave te u trgovačkim društvima koja pružaju javne usluge na području županije, rekao je Glavač. Takve tvrtke imaju povjerenstva u kojima su predstavnici Udruge, a najozbiljniju ulogu povjernstva ima karlovačka Elektra. Ona je i jedina koja je Korani dostavila lanjsko godišnje izvješće o radu povjerenstva za zaštitu potrošača.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/glavac_2.mp3}

Dopredsjednik Korane Željko Tomašić naznačio je glavne smjernice rada u 2012. godini s težištem na ostvarenju akcijskog plana. I dalje će se surađivati s tijelima lokalne uprave u gradu i županiji, djelovati na omasovljenju članstva, te edukaciji kroz seminare, predavanja i druge oblike rada.

Zaslužnim pojedincima i tvrtkama predana su priznanja, a počasni članovi Udruge Korana postali su pročelnica Upravnog odjela za poduzetništvo i poljoprivredu Grada Karlovca Ljubica Tržok i Dramski studio Zorin doma.

skup_potros_2

skup_potros_3