Oporba nezadovoljna što nema tematske sjednice o Toplani

KARLOVAC – U 9 sati započeo je Aktualni sat sjednice Gradskog vijeća, koji još uvijek traje.

Jedna od tema o kojoj će vijećnici danas raspravljati su astronomski računi i astronomski gubici u gradskoj tvrtki Toplana. Budući da je gradonačelnik Damir Jelić još 15. prosinca najavio da će se o Toplani raspravljati na posebnoj tematskoj sjednici Gradskog vijeća, te da ova opširna tema na kraju ipak uvrštena u dnevni red redovne sjednice, oporba danas nije podržala predloženi dnevni red. SDP-ova vijećnica Marija Bodrožić Zorić obrazložila je da nije protiv niti jedne od predloženih tema, već smatra da čak 28 točaka dnevnih reda podrazumijeva nedovoljno kvalitetnu razinu rasprave o pojedinim važnim temama, među kojima je naravno i Toplana. Zanimljivo je da zbog najavljene rasprave o Toplani današnjoj sjednici Gradskog vijeća prisustvuju predstavnici Građanske inicijative “Za Karlovac” i udruge za zaštitu potrošača “Korana”.

Inače, na Aktualcu su do sada, između ostalih, postavljena pitanja o poduzetničkom inkubatoru koji je trebao biti realiziran u sklopu Gradskog programa za mlade, nužnosti izgradnje nogostupa u Tuškanovoj ulici na Rakovcu te hoće li se Grad Karlovac uključiti u sljedeću javnu dražbu za prodaju kina Edison.

Na pitanje o poduzetničkom inukbatoru gradonačelnik Jelić je odgovorio kako se od njega odustalo jer je u međuvremenu gotovo identičan projekt pokrenula Županijska gospodarska komora.

Vezano uz Edison, Jelić je rekao da se upravo radi projekcija rebalansa gradskog proračuna, koji će biti u minusu. Prema njegovim riječima interes Grada za Edison postoji, ali ne i financijska mogućnost. No, otkrio je da postoje tri zainteresirana privatna investitora, no obzirom na dosadašnja loša iskustva vezano uz javne dražbe za hotel Koranu, nije želio prognozirati da li je riječ o ozbiljnim ulagačima.

Pročelnik za komunalno gospodarstvo Nikola Rogoz odgovorio je na pitanje o nogostupu na Rakovcu, koji je nužan kako učenici Gimnazije i djeca koja tim putem idu u Sportsku dvoranu više ne bi bili u svakodnevnoj opasnosti zbog hodanja kolnikom. Rekao je kako će nogostup biti izgrađen, no trenutno je u tijeku tek faza rješavanja imovinsko pravnih problema na česticama koridora kojima bi nogostup trebao prolaziti.

Na početku sjednice objavljeno je da vijećnica Snježana Britvec s današnjim danom više nije članica HSLS-a te da će ubuduće u radu Gradskog vijeća sudjelovati kao nezavisna vijećnica.

Rasprava o Toplani tek će uslijediti.