Belavić: Nekome nije odgovaralo da HSLS ima predstavnike u Gradskom vijeću

KARLOVAC – “Izlazak Snježane Britvec iz HSLS-a nije bio motiviran njenim lošim rezultatom na saboru te stranke 18. veljače, već je pravi razlog nečija namjera da HSLS ostane bez predstavnika u Gradskom vijeću”. Rekao je to danas predsjednik karlovačkog ogranka HSLS-a Dragutin Belavić, koji je umjesto bivše stranačke kolegice izabran u Središnje vijeće HSLS-a. Belavić je otkrio svoju verziju razlaza HSLS-a i Snježane Britvec koja je, podsjetimo, s 1. ožujkom izašla iz stranke, ali ne i iz Gradskog vijeća u kojemu ostaje kao potpredsjednica i nezavisna vijećnica, iako je ondje dospjela sa stranačke liste.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/hsls_1.mp3}

HSLS već dulje vrijeme nije bio zadovoljan radom Snježane Britvec, ali nekome očito nije odgovaralo da umjesto nje za govornicu dođe netko tko bi kritizirao, kaže Belavić.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/hsls_2.mp3}

Belavić je danas novinarima također govorio o svojim vizijama razvoja Karlovca. Jedna od njih je izmješanje čvora Ilovac dva do tri kilometra sjevernije, što bi, prema njegovom mišljenju, značilo mnogo za privlačenje turista u Karlovac i gospodarski boljitak grada. Druga ideja je pretvaranje nedovršenog kampa na desnoj obali Korane u paviljon u kojemu bi se promovirale prirodne i kulturne vrijednosti Karlovca i Karlovačke županije.