Jelić: Prikupio sam 180 potpisa podrške, to je poraz Vukelićeve ideje!

KARLOVAC – Novi predsjednik Gradske organizacije Hrvatske demokratske zajednice grada Karlovca, za kojega je za sada jedini kandidat dosadašnji predsjednik karlovačkog HDZ-a i gradonačelnik Karlovca Damir Jelić, bit će izabran 17. ožujka na Izbornoj skupštini u Gradskom kazalištu “Zorin dom”. Osim predsjednika, na izbornoj skupštini bit će biran 21 član Gradskog odbora, pet članova Nadzornog odbora gradske organizacije stranke, jedan direktni izaslanik karlovačkog HDZ-a za biranje predsjednika na nacionalnoj razini te karlovački izaslanici za odabir predsjednika županijske razine stranke.

Predsjednika će birati ukupno 214 izaslanika stranke, među kojima je i 168 izaslanika izabranih na upravo završenim izborima u temeljnim ograncima HDZ-a, na koje je izašlo ukupno 40 posto članova. Rezultati izbora u temeljnim ogranicima predstavljeni su danas u prostorijama HDZ-a. Zaključeno je da su izbori prošli u demokratičnoj atmosferi i bez bitnih zamjerki. Osim izaslanika koji će glasovati za predsjednika gradske organizacije stranke, na izborima su birani predsjednici temeljnih ogranaka. Od ukupno 36 temeljnih ogranaka HDZ-a koliko ih ima na području Karlovca, njih 11 dobilo je nove predsjednike, dok su u ostalima funkcije zadržali dosadašnji predsjednici.

Za nove predsjednike izabrani su Marija Jelkovac na Baniji, Tea Dugi u Gornjem Mekušju, Juraj Horvat u Grabriku, Damir Mandić u temeljnom ogranku Luščić-Jamadol, Jadranko Grčić na Maloj Jelsi, te Branko Škrtić u Zvijezdi. Zanimljivo je da je Horvat u Grabriku pobjedio protukandidata Matiju Perkovića, bivšeg predsjednika Mladeži karlovačkog HDZ-a, dok se Škrtić u Zvijezdi za funkciju predsjednika ogranka borio s istaknutim HDZ-ovcem Nedjeljkom Strikićem.

Predstavljajući rezultate izbora, Jelić je ujedno i službeno predstavio svoju kandidaturu za predsjednika gradske organizacije HDZ-a.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/hdz_1.mp3}

Podršku velikog dijela članstva za kandidaturu Jelić je prokomentirao u kontekstu odnosa s Brankom Vukelićem, s kojim se, podsjetimo, sukobio u mišljenjima jer Vukelić ne podržava ideju da na funkciji gradonačenika i predsjednika gradske organizacije stranke bude ista osoba.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/hdz_2.mp3}

Odnos s Mladeži HDZ-a Jelić je ocijenio odličnim, a neslaganja s pojedincima smatra statistički nerelevantnima. Također je naglasio da u budućnosti predstoji reorganizacija Mladeži kojoj, ističe, treba dati prostor za djelovanje, ali konkretnim radom, umjesto politikanstvom.

Na pitanje planira li se kandidirati za predsjednika stranke i na županijskoj razini, Jelić je odgovorio da ta mogućnost nije isključena, no da ta odluka neće ovisiti isključivo o njemu, već će o njoj odlučiti novi Gradski odbor, čiji će članovi također biti izabrani na prestojećoj izbornoj skupštini 17. ožujka.

Što se tiče favorita na nacionalnoj razini, Jelić svoga nije želio otkriti, ali je naglasio da od svih šest kandidata za vođu stranke očekuje da dođu u Karlovac na predstavljanje.