Specijalitet kvarnerske kuhinje
Sastojci:
Opis:
Veće vanjske listove endivije dobro oprati i sitno narezati. Luk nasjeckati. U posudi ugrijati ulje i maslac, te sa žlicom vode popirjati nasjeckani luk. Dodati grašak, narezanu endiviju, sol i papar. Zaliti vodom i pirjati pokriveno na umjerenoj vatri. Povremeno miješati i dolijevati vodu prema potrebi. Dok grašak omekša tekućina će sasvim ispariti. Tvrdo kuhana jaja narezati na kriške. Svježa jaja istući, posoliti, popapriti i izmiješati s ribanim sirom. Tad na grašak poslagati kriške tvrdo kuhanih jaja i preliti ga mješavinom istučenih jaja i sira. Staviti u zdjelu na blagu vatru. Lagano miješati dok se jaja ne počnu skrućivati. Onda prestati miješati, samo povremeno potresati zdjelu dok se jaja potpuno ne stisnu. Maknuti s vatre i odmah poslužiti.
IZVOR: www.gastronaut.hr