Irski složenac

 

GASTRONAUT preporucuje

Specijalitet irske kuhinje

Sastojci:

1 kg janjećeg mesa bez kostiju
6 krumpira
klice češnjaka spravljene s uljem i limunom (kao prilog)
4 luka
majčina dušica

 

Opis:

Ogulite krumpir i luk, pa ih narežite na ploškice. Pola količine krumpira složite u posudu za kuhanje i prekrijte ga s pola količine luka.
Sada ćete preko luka složiti i janjeće meso koje ste prethodno narezali u odreske. Začinite jelo solju, paprom i pospite s malo majčine dušice.
Meso prekrijte preostalim lukom i krumpirom, posolite i popaprite.
Dodajte hladne vode koliko je potrebno da pokrije krumpir.
Pustite jelo da zavri, pa nakon otprilike 2 minute smanjite vatru, pokrijte i kuhajte još 2 sata, po potrebi podlijevajući jelo kipućom vodom. Isključite štednjak i pustite jelo na vrućoj ploči još 5 minuta.
Ovo jelo poslužite uz klice češnjaka koje ste skuhali i začinili uljem i limunom.

IZVOR: www.gastronaut.hr