Veleposlanica Belgije Nancy Rossignol posjetila Karlovačku županiju

KARLOVAC – ”Zadovoljni smo sa strukturom, ali ne i količinom u razmjeni robe s Belgijom.” rekao je danas predsjednik Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Karlovac dr. sc. Zlatko Kuzman na sastanku u Uredu župana. Sastanak je održan u povodu posjeta veleposlanice Kraljevine Belgije Njezine Ekscelencije gospođe Nancy Rossignol.

Nazočnima se na početku obratio župan Ivan Vučić koji je izrazio sućut belgijskoj veleposlanici zbog tragedije u kojoj je živote izgubilo 28 belgijskih stanovnika. Ukratko je iznio povijest i činjenice o Karlovačkoj županiji te izrazio zadovoljstvo što se tiče suradnje s Belgijom. Riječ je zatim predao zamjeniku gradonačelnika Dubravku Deliću. O Karlovcu je rekao kako je to grad bogate vojne, kulturne i gospodarske povijesti.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/delic.mp3}

Budući da su mladi ljudi okosnica društva, Delić je posebno naglasio kako su učenici i studenti s područja cijele županije vrlo uspješni u osvajanju najboljih mjesta na natjecanjima na državnoj i međunarodnoj razini.

veleposlanica_belgije_2

Predsjednik Županijske gospodarske komore Zlatko Kuzman objasnio je u prezentaciji ukatko gospodarsku sliku grada i županije te naglasio da je Karlovac dobio električnu rasvjetu prije Londona na što su ponosni jer je upravo Hidrocentrala na Kupi omogućila gospodarski razvoj Karlovca.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/kuzman.mp3}

Za kraj je veleposlanica Nancy Rossignol kazala kako je već šest mjeseci u Zagrebu i da je Ured karlovačkog župana prvi nakon zagrebačkog koji je posjetila. Iskazala je zadovoljstvo gostoprimstvom te se nada kako će suradnja Belgije s karlovačkom županijom biti još uspješnija nego što je bila. Nakon sastanka u uredu, čelnici županije i grada zajedno s veleposlanicom posjetili su Veleučilište u Karlovcu i mesnu industriju PPK.

veleposlanica_belgije_3