Policija otkrila razbojnike; pomagačica uhvaćena, a 27-godišnjak u bijegu

KARLOVAC – Karlovačka policija je, uz pomoć kolega iz Policijske uprave zagrebačke, bjelovarsko-bilogorske i sisačko-moslavačke razriješila sedam razbojništva, od kojih su dva počinjena na području grada Karlovca, dva na području Velike Gorice te po jedno na području Siska i Bjelovara. Za razbojništva se sumnjiči 27-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine kojem je u četiri razbojništva pomagala 28-godišnja hrvatska državljanka.

27-godišnjak je u dva razbojništva u Karlovcu ukrao oko 13 tisuća kuna, ispričao je načelnik karlovačke Policijske uprave Josip Čelić.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/policija_1.mp3}

Isti razbojnik je tijekom mjesec dana počinio još pet razbojništva u Velikoj Gorici, Varaždinu, Sisku i Bjelovaru.

Razbojnikova pomagačica je još 16. ožujka uz kaznenu prijavu dovedena na Općinsko državno odvjetništvo, dok je za državljaninom Bosne i Hercegovine raspisana tjeralica.

policija_press_2

Uz razriješenje ovih razbojništava, policija je u suradnji s USKOK-om i Općinskim državnim odvjetništvom u Karlovcu utvrdila da je čak 13 osoba osumnjičeno da su u razdoblju od srpnja do studenog 2011. godine krijumčarili cigarete.

O ovom kaznenom djelu više je ispričao zamjenik načelnika karlovačke Policijske uprave Ivica Porubić.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/policija_2.mp3}

Zbog ovih počinjenih kaznenih djela Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu protiv 13 osumnjičenika će biti proslijeđena kaznena prijava, a s obzirom da je državljanin BiH nedostupan, za njim će biti raspisana tjeralica.