knjiznica_1

KARLOVAC – Na današnji dan obilježava se Svjetski dan poezije. U Gradskoj knjižnici “Ivan Goran Kovačić” ovim povodom organiziran je susret s pjesnikom Željkom Mavretićem, koji počinje u 11 sati.

Svjetski dan poezije obillježava se od 1999. godine s ciljem promoviranja čitanja, pisanja, objavljivanja i poučavanja poezije širom svijeta. Proglašavanjem ovog praznika također se željelo odati priznanje i poticaj nacionalnim, regionalnim i internacionalnim pjesničkim pokretima.

Budući da je danas ujedno obljetnica rođenja velikog hrvatskog pjesnika Ivana Gorana Kovačića čije ime nosi i karlovačka knjižnica, na današnji dan jedno se već desetljećima održava pjesnička manifestacija “Goranovo proljeće”. U organizaciji knjižnice i Književnog kruga Karlovac ova manifestacija večeras će biti održana i u Karlovcu, gdje će s početkom u 19 sati u Ilirskoj dvorani gradske knjižnice biti održana književna večer na kojoj će sudjelovati Irena Pušnik, Vladimir Halovanić, Želimir Sain i Željko Mavretić iz Karlovca, te Kemal Coco, Husein Dervišević, Mehmed Smajić i Senudin Jašaravić iz Bihaća u susjednoj BiH.